Novi Sad
01.03.2023.
12:26 > 12:26
Novosađanka koja živi u širem centru grada smatra da je u njenom kvartu potrebno uređenje zelene površine u dvorištu koje je oivičeno ulicama Maksima Gorkog, Alberta Tome i Bulevara oslobođenja.
  • Majk

    02.03.2023 15:12
    Da li ta gospodja Novosadjanka radi na uredjenju tog dvorišta? Iskreno nikada nisam video da je neko zasukao rukave i samoinicijativno nešto uradio osim nas. Nikome ne bi ništa falilo da se malo ukljuci i sredi svoj kvart. Smece ostavite u džakovima i javite u Cistocu a oni će preuzeti. Detelinara to radi godinama i nastavljamo. Učimo svoju decu tome.
  • zeleno

    02.03.2023 07:51
    Nekome smeta zelena površina, pa traži da je grad sredi. U tom delu fali pravi kontejener za bacanje đubreta. potojala su 4 , ali više novi kamioni ne mogu da idu iza zgrade,uklonjeni su, ulazak na parking je kroz zgradu gde prakiraju svi iz šire okoline, jer se samo gradi a parkinga nigde. To je još jedino lepo mesto sa malo zelinila u široj okolini i nekome smeta. Stavili su nova stabla pre dve godine od kojih se pola primilo ostalo osušilo i tako stoji. To bi se trebalo ukloniti. Inače Dodeljeni domari koji brinu o zgradam samo brinu o unutrašnjosti zgrade, nemaju pravo ni on ni stanari da brinu o tom dvorištu niti parkingu. Parking servis radi punom parom ceo dan. Stanari su nemočni, nemože se naći ni neko ko bi lepo čistio zgradu a plaćamo...Kontejner najbliži je na ulazu u Željeznjičku, na Bulevaru, kod Zavoda za zapošljavanje, tako da i ko hoće da brine i da baci đubre, mora da nosi do tih destinacija. Što se tiče zgrade, stanari odvajaju svotu novca, jedva smo pormenili sadučiće koji su bili od šezdesetih, okrečili ulaz promenili sijalice, održavamo krov Domari koji brinu o našim zgradama nestanuju u zgradi i samo sa našim pozivom dođu da reše problem interfona i ostalih problema.............................
  • ...

    02.03.2023 01:21
    @Tru

    Odvajaju oni - i svi mi - daleko vise od 100 dinara mesecno. Placamo poreze da bi nadlezni radili svoj posao.
  • jovicA

    01.03.2023 20:10
    Centrosađanin
    Od kad je Maksima Gorkog na Grbavici? To je Stari Grad. Grbavica se nalazi preko puta Bulevara.
    S druge strane, stanari koji tamo žive traže po 3-4 hiljade evra po kvadratu, a nemaju para da srede fasadu. Sramota.
  • svasta

    01.03.2023 18:16
    Toliko zgrada okolo a ne mozete sami da se dogovorite da kupite obicnu kantu.
  • Vladan

    01.03.2023 17:51
    @Centras Novosadjanin

    Ovo se oduvek smatralo širim centrom (imaš odatle kilometar i kusur šetnje do Miletića), a od kako se Futog i Bocke i slične rupe smatraju Novim Sadom može se nazvati i užim centrom.
  • Nikola

    01.03.2023 17:25
    Ako grad krene sa uređenjem to će dovesti do nestanka te zelene površine i pretvaranja u parking pod naplatom... jer su to GRAĐANI TRAŽILI... to, da se uredi.
    A na kante će opet da zaborave.
  • Centras Novosadjanin

    01.03.2023 16:57
    Od kada je Grbavica siri centar? Ta idite, nemojte sad ko oglasi za stan, blizina centra a stan u futogu.
  • Tru

    01.03.2023 16:25
    Pa šta krivite državu za sve, nek se stanari iz tih zgrada skupe i nek očiste i srede. Oronule fasade na zgradama zašto stanari ne srede? Da su svakog meseca odvajali po 100 dinara svaki stan za 10 godina bi skupili kintu da bar nešto srede.
  • Vaspitanje

    01.03.2023 15:58
    Nevaspitanje
    Nažalost, nema te Uprave koja će vaspitavati građane. Ipak je to do ljudi, do građana.

    Ko je vaspitan taj neće urlati noću nekome ispod prozora i bacati smeće.

    Ko je huligan, ko se dere noću, ko pušta muziku, ko uništava ljuljaške i klackalice na igralištima a ima preko 18 godina njega samo policija može da privede zbog ometanja javnog reda i mira ali kad ih zovete zbog takvih problema oni za to ne izlaze. Kažu da imaju teže prestupe na koje moraju da šalju dežurne.
  • Vanja

    01.03.2023 14:55
    Vrtic
    Sredite dvoriste vrtica Vendi uzas na cega lici deca nemaju ni jednu spravu ni jedan rekvizit..
  • nina ns

    01.03.2023 13:59
    smece
    Sta mislite da li je potrebna kanta za smece na bus stanici preko puta skole? Ne mogu da je dobijem godinama, smece mi bacaju u dvoriste i naravno puna ulica. Ja godinama postavljam razne kante koje nestanu ili ih razbiju, sutnu ako ima nesto u njoj i eto meni radosti. Danas sam stavila 70 cm visoku cev, zakacila je za stubove zicom, kesu u nju... Sta mislite koliko ce da ostane tu? Da li ce biti smeca u dvoristu i ulici? Naravno da hoce, nekultura i bahatost, pomoci nema...
  • Milica

    01.03.2023 13:56
    !
    U vreme dok sam bila dete,ta površina je bila zarasla toliko da je trava bila veća od nas.A odatle iskakali pacovi!Nažalost to dvorište je za većinu nevidljivo,sem nas koji tu stanujemo.Zato je takva i situacija.Smeća ima i na drugoj zelenoj površini.Nebriga,stanara i gradskih institucija koje su zadužene za održavanje dovodi do ovakvih dvorišta.
  • Goki

    01.03.2023 13:32
    Ako bolesni nazadnjaci dodju da vam sredjuju, to ce se zavrsiti tako da dobijete behaton umesto trave, a drvece pola poseku, polovini kkrosnje odseku. E tad cete imati jednu malu kantu za smece.
  • Cemer

    01.03.2023 12:56
    I jad
    Pa dovoljno je da vidite sliku. Pola grada izgleda kao iz ere Sovjetskog Saveza ili gore…
  • Vlada

    01.03.2023 12:46
    Zamena teza
    Nije potrebno čišćenje, već nebacanje smeća. Bacanje smeća nije stvar vaspitanja već kaznene politike i njenog sprovođenja.

    Šta, ako nemaš blizu korpu za smeće, bacićeš smeće gde ti odgovara? Pa ovo nema nigde.
  • miki

    01.03.2023 12:45
    raspad sistema
    Pola grada se raspada, dođite u kraj pored riblje pijace da vidite kako su lepa dvorišta od razvlačenja pijačara s robom po onim sklepanim garažama, blato do kolena posle svake kiše jer "gospoda pijačari i pojedini stanari" ne žele da plaćaju parking, uništene zelene površine, preraslo drveće kao u Amazoniji, sumnjivih likova u noćnim satima, đubreta na sve strane i tako ukrug i još 100 drugih gorućih problema....Novi Sad grad kulture, aham!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna